MIRAMAR BEACH HOUSE

QUOTE
— CLIENT

PROJECT DESCRIPTION

 

Perched on the edge of the Pacific in Montecito, six beachside units had been built in the 1960’s by a group of Los Angeles friends on a minimal budget. The new owners of one unit wanted to create a user-friendly, sophisticated and energy-efficient space. The overall design relates interior spaces and finishes to the sky, sand and water. The upstairs layout was reconfigured to open the floor plan from one end of the space to the other; the kitchen, dining, study and living areas flow together, taking advantage of the magnificent ocean views. A fourteen-foot sliding glass door opens to the outdoor deck; the panels disappear into a wall pocket to blur the line between indoor and outdoor living space. New bands of skylights span the living space, and windows draw in mountain and ocean views.

PROJECT DATA

Project Name Miramar Beach House
Program Condominium renovation of 2-story unit, skylights, steel stair
Location Montecito, California
Year 2008
Size 1200sf
Collaborators Contractor: Paul Franz Construction
Interiors: Glenda Martin
Mechanical: MEC